Milyen programokra lesz szükséged?

A kereskedés összetett, próbálkozom egy rövid listával, hogy milyen programokat érdemes szerintem használni.

Amikor elkezdtem fogalmam nem volt milyen programok / rendszerek vannak, találtam hármat, ami kiemelkedik a többi közül.

  • SierraChart
  • Tradingview
  • MetaTrader

SierraChart

Első helyen szerepel nálam, a használata, beállítása rohadt bonyolult – de cserébe szinte kompromisszum mentesen tudod használni. Hátránya, hogy csak windowson gépen tudod használni, ha használsz hozzá kiegészítőket (DLL fájlokat használnak – ezeknek a natív futtatása nem lehet macos-en), az alap rendszert wine, parallels, boot camp, stb. segítségével tudod futtani macos-en is.

Elég erőforrásigényes program és tárhely is kell neki, nálam Intel i5 (10th), 72GB RAM, NMVE SSD, Nvidia 3060 ti gépen tökéletesen fut.

Ára

A használatához előfizetési díj szükséges, élesben 10-es csomag szükséges ez jelenleg 36 USD / hó – havi előfizetés esetén. Gyakorláshoz elég egy 3-as, ez most havi 26 USD. Ezért már kapsz adatot, tudsz elemezni, dolgozni.

Link: https://www.sierrachart.com/


Tradingview

Működik böngészőben, van letölthető applikáció mindenre is, windows, android, ios, macos, ipados…

Ára:

Van ingyenes verzió, kezdésnek elég lehet.

Az Essential csomag havi 12.95 USD, de sokszor van akció „black friday” – érdemes kivárni és olyankor befizetni egy éves Essential csomagra.

Miért kell az előfizetés? Csak így tudsz 2 idősíkot egymás mellé tenni – ez számomra elengedhetetlen a stratégiámban és több indikátort tudsz a charton elhelyezni.

Link: https://www.tradingview.com/pricing/?share_your_love=Opontop


Metatrader

A program ingyenes, MetaTrader5 (MT5), ingyenesen letölthető – ezt a platformot keveset használtam, de sokan szeretik.

Van mac, windows, linux verzió.

Link: https://www.metatrader5.com/